HOME

CASA BATLLó

Som tidligere nevnt så skal jeg til Barcelona igjen denne sommeren. Er du usikker på hva du skal i sommer, anbefaler jeg Barcelona med hele mitt hjerte. Det er favorittbyen min. Den har virkelig alt du måtte ønske deg. 
Har planer om å slepe med meg noen av jentene på å gjøre litt kulturelle ting også, ikke bare fest, sol og shopping. Det blir ofte slik når man koser seg sånn. Men den byen har så mye mer, så man bør få med seg litt flere minner hjem enn mojitos, tapas og kjekke spanjoler med brune øyner. 

Uansett, jeg vil anbefale alle som har planer om å reise til Barcelona om å ta en tur til Casa Batlló. Det er en bygning som er  tegnet av arkitekten Antoni Gaudí, en viktig representant for den katalanske modernismen. Casa Batlló befinner seg i Passeig de Gràcia nr. 43. Bygningen ble oppført mellom 1905 og 1907. Som alle de andre bygningene til Gaudí skiller Casa Batlló seg totalt fra tradisjonelle bygninger og er blikkfangende med sine originale former og tallrike detaljer.  Bak den glorete fasaden finner du rom som viser Gaudís unike kreativitet, samt verk fra andre modernistiske kunstnere. Lær om Casa Batllós opprinnelige bruk av lys og farge, og oppdag den organiske og allegoriske bruken av tre, glass, stein og keramikk som gjør den til en av de mest symbolske eksemplene på modernistiske byggverk. Så utrolig fascinerende og vakkert. Du kan booke billetter online her for å unngå den lange køen. Et lite Barcelona- tips fra meg!

_____________________________________________

/As you already knowI'm going to Barcelona again this summer. Are you unsure of what to do in the summer, I recommend Barcelona. It's my favorite city. It has really everything you could wish for. I want to bring the girls forsome cultural stuff too, not just party, sun and shopping.  Casa Batlló  is a renowned building located in the center of Barcelona and is one of Antoni Gaudí’s masterpieces. A remodel of a previously built house, it was redesigned in 1904 by Gaudí and has been refurbished several times after that. So incredibly fascinating and beautiful. You can book tickets online here to avoid the long queue. A little Barcelona tip from me!

 

Hasta la vista!