HOME

NÅ ER DET NOK

"Fyfaen, så stygg jeg er" sa jeg til meg selv flere ganger. Jeg husker at jeg sto og så meg selv i speilet, observerte meg selv fra alle vinkler mens tårene trillet nedover kinnene mine. Et barn på 8 år skal ikke ha slike tanker. Latterlig å tenke tilbake på nå, at frekke barn skulle få meg til å føle meg stygg pga tannstillingen min. Overbitt. "Din kanin, hahahaha". 
Det hadde aldri blitt et kompleks om de ikke fortalte meg hvor jævlig jeg så ut. Det var ikke så ille at jeg fikk dårlig selvtillit av det( kun enkelte dager), jeg brukte alltid å gå med hevet hode eller vise dem fingern. Ingen skulle få trykke meg ned, for jeg var bedre enn dem som måtte snakke ned andre for å føle seg bedre. Det hadde pappa fortalt meg og jeg trodde på han. Jeg hadde allerede vunnet og jeg var allerede et bedre menneske enn dem. Likevel så blir man mer oppmerksom på sine feil når man får det påpekt, så begynner man å holde seg for munnen når man ler og studere og tenke over ting man i utgangspunktet aldri hadde tenkt over før. Ord kan aldri tas tilbake, så tenk over hva du sier, det gir dypere og større arr enn du aner. Fokuser heller på hvordan mennesker oppfører seg og ikke hvordan de ser ut. 

Jeg har alltid vært så takknemlig for familien og vennene mine, den tryggheten og selvsikkerheten jeg har hatt opp gjennom årene og fortsatt har, det er takket være dem. Om noen fortalte meg hvor ubrukelig eller stygg jeg var, fortalte de som betyr mest for meg det stikk motsatte og det er de som kjenner meg og det er deres ord som betyr noe. Det vil alltid være mennesker som er flinkere og penere enn oss, men de vil aldri være deg eller meg. Dine arr, dine skjeve tenner, din lange panne, eller dine fregner gjør deg unik.  Du finnes bare i et eksemplar og det er en overveldende men deilig tanke.

Så hvorfor skal vi prøve å være like hele gjengen? Fordi det er et idéal som florerer over alt og prøver å fortelle deg hvordan man bør se ut.  Så urealistisk at man vil kaste opp. Det idéalet trenger en reality check. Nå er det nok. Vi er mennesker, vi er forskjellige, vi kommer i ulike størrelser og farger. Det vi bør fokusere på når det gjelder kroppen vår er at den fungerer som den skal. Og til sist en passende klisjé: Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg.