HOME

MIN MAMMA

Å skrive en tekst om mamma er som å ta all kjærligheten i hele verden og prøve å beskrive det. Det går rett og slett ikke, noen følelser og mennesker er for vakre til å kunne settes ord på. Det mennesket som siden den dagen hun fikk vite at du lå der i magen har elsket deg mer enn noen noen gang kommer til å elske deg. Hvordan beskriver man det? Mødre må oppleves. Dere vet hva jeg mener? En mor er så nært. Ikke alle har en mor som er tilstede og ikke alle har en mor som tar vare på deg. Jeg er så takknemlig for at jeg har mamma. Hun har lært meg så mye, som å stå for mine egne meninger og verdier, at alt kommer til å ordne seg til slutt, at man skal være takknemlig for det man har, at man ikke skal ta for gitt at man er frisk, at man skal leve, at man skal prøve og feile, at man skal bry seg og vise omsorg, at man skal le så man får vondt i "magan", at man skal behandle mennesker med respekt, og at man aldri skal gi opp.. Det viktigste hun har lært meg er at man skal være god og snill, er man det så kommer man langt i livet. Takk mamma, for alt du har lært meg. For at du har gjort meg trygg på hvem jeg er og for at du gir så mye glede.

Jeg husker i barndommen så tenkte jeg at jeg ikke kom til å bli som mamma. "Når jeg blir voksen kommer jeg til å forstå, selvføgelig skal barna mine få være ute hele natta og sove hele dagen om de vil, det handler jo om å leve." Bestevennene mine var helt enige, hvorfor er foreldre så vanskelige... Også blir man eldre også forstår man akkurat hva de tenkte. Jeg håper jeg kommer til å bli som mamma om jeg en dag får barn. Jeg kan ikke tenke meg å bli en bedre mamma enn det min mamma er for meg. Så full av varme, omtenksomhet, glede, hardt arbeidene, sprek, morsom, selvironisk og forståelsesfull. 

Gratulerer med morsdagen, kjære mamma. Takk for at du alltid er her for meg og brødrene mine og for at du tar vare på oss og har gitt oss den beste oppveksten, for at du hører på all tullpratet mitt og for at du er en flott rollefigur for alle rundt deg. Ikke bare barna dine, men kollegaene dine, vennene dine og familien din. Vi er heldige som får ha ei så flott dame i livene våre, og jeg, Dag Erik og Mads er verdens heldigste som får ha akkurat deg som mamma. Takk for at du er du.