HOME

LYKKELODDET

Jeg går nedover Stockfleths gate, sola er på vei ned og himmelen er farget i rosa og gul. Den har vært det mange kvelder på rad. Hva er det som skjer. Høstluften er skarp og litt kald, men den er deilig. Forfriskende. Så fin denne verdenen er og så heldig jeg er som går i varme klær på vei ned til leiligheten min hvor jeg har et kjøleskap med mat og en god seng å sove i. Jeg ringer lillebror som har bursdag,  hele 13 år. Jeg ønsker han gratulerer med dagen og merker hvor mye jeg savner å være i nærheten av han. Hvor gøy vi to alltid har det sammen. Han ønsker seg ingenting, men penger kommer alltid godt med sier han. Vi blir enige om at han skal få noen kroner når jeg kommer hjem, stikke og kjøpe oss burger og se en artig film. Søsken altså, det er en gave. Med et smil om munnen sier vi hade. 

Det som gjør meg mest glad i livet er familien og vennene mine, at de har det bra. Våre evner til å føle oss glade kommer innenfra, ikke fra ytre omstendigheter. Vi alle trenger noen som er glade i oss, vi trenger en positiv innstilling og vi trenger å verdsette det vi har. Det gir oss trygghet og ro. Det er iallefall min mening.  Ingenting er som latteren til mamma eller en god telefonsamtale med en av tantene mine. Ingenting er som en varm klem fra besteforeldre, lange tv-kvelder med pappa eller en jentetur med bestevennene mine. Ingenting gjør hjertet mitt gladere eller varmere enn akkurat det. 

Det er viktig å se seg selv i speilet og innrømme feil. Det er viktig å tenke på at uansett hvor dystert og mørkt noe er så blir det verre om du sitter hjemme og ser i veggen. Innstilling er alt. Har man en dårlig innstilling så blir ting verre. Gjør det beste ut av en hver situasjon, så blir ting litt lysere. Jeg vet det er jævlig klisjé, men seriøst smil til livet så smiler det til deg. Iallefall litt mer enn ellers. 

Det er viktig å aldri ta ting for gitt. Man vet aldri når livet snur retning. Ikke ta det for gitt at du er frisk, ikke ta det for gitt at du har mor og far, og ikke ta det for gitt at du er så heldig som får bo i Norge. Tenk over alt du har og kjenn på takknemlighetsfølelsen litt oftere. Da vil du føle deg bedre, istedet for å hige etter ting du ikke har hele tiden. Jeg føler jeg har trukket lykkeloddet. Det har jeg innsett de siste årene. Synd jeg måtte bli noen og tyve år før jeg fant ut av det, men her er jeg - aldri vært så takknemlig og ydmyk til livet mitt som jeg er den dag i dag. Takk for at jeg har det livet jeg har. Takk mamma og pappa, takk bestevenner og takk Norge. Jeg er heldig. Veldig heldig.